Persoane interesate

retete culinare

Retete incercate de la lume adunate.Cu toate ca nu sunt deloc un geniu in bucatarie ,pe pagina asta o sa incerc sa arat celor ca mine(mai neindemanatice in arta culinara)ca daca respecti o reteta buna n-are cum sa nu-ti iasa.Eu o sa pun poze doar cu produsul finit dar majoritatea retetelor pe care le voi incerca sau le-am incercat deja si spre care voi da un link au poze pas cu pas(ceea ce m-a si incurajat sa le incerc).Si-acum retetele incercate si reusite din fiecarezi:
SALAM DE BISCUITI 
Reteta e din aduceri aminte asa ca n-am cantitati exacte,am facut-o dupa ochi si mi-a iesit super buna:
-biscuiti populari cam 800g
-lapte apr.600ml
-vreo 10 cuburi de rahat
-o mana de stafide si una de nuci
-100-150g margarina unirea pentru prajituri
-1 zahar van. si o esenta de rom
-!00-150g zahar 
-cacao 
Biscuitii se faramiteaza, laptele se incalzeste impreuna cu zaharul si margarina,dupa care se toarna incet peste biscuiti si se amesteca si restul ingredientelor.Eu l-am pus in folie de prospetime si s-a aranjat foarte frumos.Pofta buna!

 
                               TORTURI DE 8 MARTIE 
Primul tort este pentru a mea soacra ,urmatorul pentru mine .Blatul la amandoua este facut dupa reteta Laurei de pandispan ,reteta care nu mi-a dat niciodata gres http://savalaura.blogspot.com/2010/05/pandispan.html .Singura diferenta e ca eu le-am facut din:
6oua
6 linguri zahar 
6 linguri ulei
6 linguri faina
Pentru creme:creme plic Dr.Oetker ,frisca Meggle,iaurt cu fructe.
La primul tort cremele de caramel si vanilie sunt din acelea cumparate la plic,la al meu am pus crema de ciocolata( ciocolata topita amestecata cu frisca) si crema de iaurt( iaurt cu piersici amestecat cu putin zahar si frisca).Blaturile le-am insiropat cu suc de ananas si compot de piersici.Glazura e super la gust si ar fi fost si la aspect daca aveam rabdare sa se raceasca.Reteta am luat-o de aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/10429/Acoperirea-unui-tort-cu-glazura-de-ciocolata/,este a doua reteta dar am facut-o intr-o cantitate mai mica.

                STRUDEL CU MERE
sursa http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/27594/Strudele-de-mere/
Ingrediente:
1 pachet foietaj
1,5 kg mere
75 grame margarina
90-100 gr gris de grau
zahar dupa gust
scortisoara dupa gust
 Mere eu am avut mai putine dar nu s-a cunoscut la gust.Data viitoare fac provizii mai mari.Si-acum poze:


PRAJITURA FRAGEDA CU MERE SI NUCI  sursa http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14131/Prajiturica-frageda-cu-mere-si-nuci/
Delicioasa.
Ingrediente:4 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
4 linguri de smantana
1/2 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
Eu am pus 9 lg de faina pentru ca mi s-a parut cam moale coca si a iesit bine si asa ,poate ar fi trebuit mai multe nuci





                       LANGOSILE LAUREI
http://savalaura.blogspot.com/2010/01/langosi.html extrem de simple si bune
Ingrediente:
1kg faina
500ml apa calda
1lg sare
1lg zahar
25g drojdie proaspata


                                PUFICHIFLE: Pocahontas multumesc de reteta    http://www.culinar.ro/forum/continut/Produse-de-Panificatie/21926/Pufichifle/
200 ml. lapte cald
200 ml. apa minerala
130 ml. ulei floarea soarelui
1 cub drojdie proaspata
2 linguri cu varf zahar
jumatate lingurita sare
600-650 gr. faina
Reteta am luat-o de pe un forum drag mie si nu e prima oara cand o fac,credeti-ma isi merita denumirea.







             PLACINTA DOBROGEANA 
In schimb reteta asta e pentru prima data cand o fac si a fost foarte foarte buna.Multumesc Gabi sigur voi mai incerca si alte retete de-ale tale.Iar prezentarea de pe blogul Gabrielei e super.http://gabrielacara.blogspot.com/2009/03/placinta-dobrogeana.html
Ingrediente:
     1 pachet foi de placinta de 400g
      5oog telemea(eu am facut cu branza de casa ca de-aia am avut dar tot a fost buna)
      5oog smantana
     unt
Scuze pentru restul pozelor.Am facut un pic ordine pe Picassa si nu am stiut ca daca sterg pozele de acolo se vor sterge si aici.Dar pentru ca retetele sigur se vor repeta cu prima ocazie o sa am din nou poze la fiecare.


                            AMANDINE
Reteta de pe culinar,multumiri Pocahontashttp://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11336/Mini-amandine/                      
                   
                                           
                                                    COMPOT DE VISINE

                                 




Daca respectati timpul de fierbere si capacele sunt noi, reteta e super si va asigura compotul cel putin un an(mai mult nu stiu pentru ca l-a noi s-a papat destul de repede). Se culeg visine coapte si se aleg bine sa nu avem stricate printre ele
Se spala bine si visinele si borcanele ,se pun visinele in borcane si apa pentru a ne da seama cata ne trebuie pentru sirop,dupa care se goleste apa intr-o craticioara (visinele raman in borcane),se pune pe foc,se adauga cate 5 linguri de zahar pentru fiecare borcan(15 borcane=75 linguri) si se tine pe foc pana se topeste zaharul.Se pune siropul peste visinele din borcane,se sigileaza,se invelesc borcanele in ziare (eu am avut 15 borcane si le-am facut pe foc la vatra asa ca mi-am luat masuri de siguranta pentru a nu se sparge,in cratita sub borcane am pus si 2 prosopele),se pun la fiert ,iar din momentul in care incep sa fiarba se tin 30 minute,dupa care se dau jos si se lasa in apa calda pana a doua zi acoperite bine.Aceeasi reteta anul trecut am folosit-o si la compoturile de struguri,caise si piersici si toate au fost super,asa ca spor la treaba!!!



                     PRAJITURA CU VISINE

O prajitura care se repeta,iar si iar si iar si nu ne mai saturam de ea .Reteta de pe culinar (Poca)http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/6680/prajitureaua-mea-preferata/

                               PLACINTA CU MERE
Pentru ca e toamna si mere sunt destule inca o reteta delicioasa luata de aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14855/Placinta-cu-mere-delicioasa/